Flamingo’s 1 deelt de punten

Wedstrijdverslag Noviomagum 1 – Flamingo’s 1

06-09-2020

Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, uitkomend in de Overgangsklasse, heeft zich goed voorbereid op de start van de competitie. Vanaf begin augustus hebben zij onder leiding van hun nieuwe trainster/coach Irma Kelders getraind, oefenwedstrijden gespeeld, deelgenomen aan een toernooi en doelstellingen bepaald. Op zondag 6 september stond het eerste competitieduel op het programma en reisde de ploeg af naar Nijmegen om tegen Noviomagum te strijden. De wedstrijd begon vrij goed met een snelle 1-0 voorsprong door een mooi schotje van Emma. Daarna volgde de 1-1 en werd het spel van Flamingo’s rommeliger, zowel in aanval als in verdediging. Kansen werden wel gecreëerd maar er werd te slordig mee omgegaan en ze werden niet afgemaakt. De verdediging was chaotisch en rommelig waardoor Noviomagum veel kans had waarvan ze er uiteindelijk twee benutten. De ruststand was 3-1 voor Noviomagum. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en de knop omgezet met als belangrijkste doel het scoren. Er kwamen twee A-speelsters in het aanvalsvak en dat gaf nieuwe energie. Zowel Amy als Lotte speelde allebei erg goed en er waren een aantal mooie aanvallen waarvan Vera uiteindelijk twee mooi uitgespeelde aanvallen beloont met twee doelpunten. De stand was weer gelijk getrokken. De verdediging had het ook beter onder controle waardoor Noviomagum minder kansen creëerde. In de laatste minuten konden de gasten helaas niet het verschil maken door er nog een te scoren waardoor beide teams met 1 punt genoegen moesten nemen. Een pot waarin de teams erg aan elkaar gewaagd waren en Flamingo’s vooral in de tweede helft goede aanvallen en een sterke verdediging neerzetten. Zondag 13 september staat een thuiswedstrijd op het programma, om 13.00 uur tegen Jes 1.

Het nieuw opgezette tweede Seniorenteam, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, speelde haar eerste wedstrijd uit tegen Celeritas/Avanti S3. Zij maakte een zeer goede start door een 4-5 overwinning te behalen. Ook zij spelen zondag a.s. een thuiswedstrijd, om 10.00 uur tegen KVS’17 S2.