Start seizoen 2020-2021 – corona

Senioren 1 heeft de trainingen al hervat sinds een paar weken. De overige teams gaan per 18 augustus ook weer starten en ook zal de kantine vanaf 13 augustus weer geopend zijn. Iedereen heeft er weer zin in om met elkaar te gaan korfballen en gelukkig staan er weer de nodige vrijwilligers klaar om alles te organiseren en begeleiden. Jullie hebben allemaal wel kunnen volgen dat de situatie betreffende het Covid-19 virus nog niet zo zorgeloos is als we eigenlijk gehoopt hadden. En dus moeten we met z’n allen nog steeds voorzichtig en alert blijven.
Als basisregels geldt:
  • heb je klachten, blijf dan thuis. Dit geldt ook voor toeschouwers natuurlijk;
  • houd 1.5 meter afstand van elkaar. Dit geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar en niet voor jongeren onder de 18 jaar onderling, maar wel richting volwassenen. Ook geldt het niet voor leden van hetzelfde huishouden;
  • was vaak je handen
  • vermijd drukte
Bij de ingang van het sportpark hangt een banner om de afspraken onder de aandacht te brengen.
De kleedkamers mogen worden gebruikt voor omkleden en douchen. Maar je kunt ook omgekleed naar het sportpark komen en thuis douchen. Voor ouders en korfbalsters van 18 jaar en ouder geldt ook daar dat er afstand van elkaar moet worden gehouden. Dus dit kan betekenen dat er niet voldoende ruimte is en je buiten moet wachten op je kind of moet wachten tot er voldoende ruimte is om je om te kleden of te douchen. Daar waar mogelijk kan het gebruik van een extra kleedlokaal uitkomst bieden.
Omdat we weer gebruik gaan maken van de kleedkamers is het niet praktisch om eerst de fiets achter op het veld weg te zetten en dan terug naar voor te moeten. Je kunt de fiets dus weer vooraan in de fietsenstalling zetten, maar let daar zelf op, vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.
Op het hele sportpark geldt dat je rechts houdt in de looproutes en elkaar de ruimte geeft. Dit is ook zo afgesproken met VV Mariahout.
Ook in de kantine is een looproute aangegeven en wordt geacht dat je je handen desinfecteert bij binnenkomst. Graag zoveel mogelijk contactloos betalen en laat het meubilair staan zoals het staat.
Op het veld bij de trainingen en wedstrijden hanteren we dezelfde hygiene regels als voor de zomerstop. Dat wil zeggen handen desinfecteren voordat je materialen aanraakt en na gebruik de ballen schoonmaken met desinfectiedoekjes. Toeschouwers zijn welkom mits zij zich houden aan de geldende RIVM adviezen en richtlijnen en de afgesproken gedragsregels op de sportaccommodatie.
Als er nog vragen zijn dan horen wij dat graag. Wij wensen iedereen veel succes en plezier en tot ziens op het sportpark.