Wie zijn wij?

Korfbalclub Flamingo’s werd op 24 maart 1964 opgericht door Pastoor van Eindhoven, de toenmalige pastoor van Mariahout. Het eerste bestuur, bestaande uit de dames Hermien Verheijen, Riek Vogels en Sjan Lukassen, werd ondersteund door de dameskorfbalbond die vele dorpen voorzag van teamsport voor vrouwen.

Met 30 leden was de oprichting van Korfbalclub Flamingo’s een feit. Vanaf een leeftijd van negen jaar konden meisjes lid worden. Voor de eerste trainingen werd gebruik gemaakt van het schoolplein van de meisjesschool. Later werd uitgeweken naar het Oranjeplein en werden de wedstrijden gespeeld achter de Julianastraat.

Inmiddels was het ledenaantal gegroeid tot 65 leden en Flamingo’s had in alle leeftijdscategorie├źn een team in de competitie spelen. Begin jaren ’70 mochten meisjes op zesjarige leeftijd beginnen met korfballen, waarna een pupillenteam kon worden samengesteld.

Vanaf 1978 kon Flamingo’s gebruik maken van een prachtig veld op het pas geopende Sportpark de Heibunders. Ditzelfde sportpark is nog altijd de uitvalsbasis van Korfbalclub Flamingo’s.

In sportief opzicht is Flamingo’s in de loop der jaren flink vooruit gegaan. In vijf jaar tijd promoveerde de club van een 2de klasser naar de Promotieklasse. En in seizoen ’90-’91 kon Flamingo’s voor het eerst een plek in de Hoofdklasse afdwingen. Een jaar later behaalde de club een 2de plaats in de Hoofdklassepoule, net achter de later Nederlands Kampioen. In seizoen ’01-’02 werd de TOPKlasse ingevoerd, wat voor Flamingo’s resulteerde in een positie tussen de 8ste en 12de plaats. Meedraaien in TOPklasse of Hoofdklasse is inmiddels iets te hoog gegrepen voor de huidige selectie. Tegenwoordig speelt het vaandelteam in de Overgangsklasse en het tweede Seniorenteam in de reserve Overgangsklasse. Maar er zit voldoende potentie in aanstormend talent, dus wie weet….

De laatste jaren ziet Flamingo’s de belangstelling vanuit Laarbeek toenemen. Dankzij onze goede prestaties wordt de club interessanter voor zowel de lokale pers als bedrijven die de club op financieel gebied willen ondersteunen. Zoals veel verenigingen en clubs mag ook Flamingo’s rekenen op een trouwe schare vrijwilligers die altijd klaar staan om te helpen.

Onze club heeft nu ┬▒ 130 spelende leden en een brede achterban van steunende leden. Onze jeugdafdeling bestaat uit een tiental teams, van Junioren A tot en met Pupillen E. Ook staan er elk jaar weer een aantal welpen te trappelen om te beginnen met korfbal. Tegenwoordig hebben we zelfs een Kangoeroeklup waar meisjes van 5 jaar spelenderwijs voor het eerst in aanraking komen met het korfbalspelletje. Op de zondagen spelen onze drie Seniorenteams competitiewedstrijden en tevens heeft Flamingo’s een Midweekteam dat al enkele jaren meedraait en op woensdag hun wedstrijden speelt. Ook mogen we trots zijn op een groep Recreanten van zeer uiteenlopende leeftijden die nog altijd op de maandagen trainen en ook op woensdagen mee spelen in de competitie.

Zoals u kunt lezen is Flamingo’s in de afgelopen jaren als club sterk gegroeid in aantal, maar zeker ook op sportief gebied. Uiteraard hopen we deze stijgende lijn door te zetten en zo als club steeds professioneler te worden. Echter het voornaamste doel dat Flamingo’s voor ogen heeft is uiteraard plezier in het korfbal voor al onze leden en betrokkenen!