Senioren 1 beloont zichzelf niet

Zondag 22 september speelde Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, thuis tegen Vios. Een goed spelend team waar ze vorig seizoen 4x tegen hebben gespeeld. Alle 4 gelijk opgaande wedstrijden met verschillende winnaars. Tot op heden loopt het nog niet lekker op het veld. Het spel is niet wat het geweest is en alles verloopt moeizaam. Doel van vandaag is dit weer op de rit krijgen. Vanaf het begin speelt Senioren 1 gretig en goed. Toch is het Vios die voorkomt met 0-2.
Flamingo’s creëert de meeste kansen door een goed spel maar kan het harde werken niet belonen, zelfs de korte opgelegde kansjes willen er niet in. Vios gaat duidelijk effectiever met de kansen om en blijft scoren. Na een kwartier spelen kan Elja Maas iets terug doen door er een goed aangespeeld kort kansje in te gooien, 1-3. Flamingo’s gaat met een achterstand van 1-6 de rust in. In de rust is besproken dat alleen de afronding nog mist. Mentaal zal nu doorgepakt moeten worden, de dames zullen door deze fase heen moeten stoten. In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld doordat Vios uit de eerste aanval 1-7 scoort. De Mariahoutse dames doen er alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Wederom met goed spel, maar de tegenstander blijft alert en onderbreekt regelmatig de passing van Flamingo’s. De thuisploeg kan ondanks de doelpunten van Vera Leenders, Isa van Eijndhoven, Neeltje Berkvens en 2x Sanne Schepers niet voldoende aanhaken en moet toezien hoe Vios met de eindstand van 6-10 de wedstrijd wint.
De lijn omhoog is ingezet, er werd zeker goed gespeeld, er werd hard voor elkaar gewerkt. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Vios was effectiever. Flamingo’s gaat eraan werken. Volgende week zondag een nieuwe kans tegen Odio uit Millingen aan de Rijn, om 12.00 uur op sportpark de Heibunders.